הפועל "שלמה" ת"א רשמה עוד ציון דרך היסטורי עם 0:22 ברבע השני, בדרך ל-64:79 על הפועל "Rivulis" גליל עליון – שנוצחה בפעם השנייה ברציפות (צילום: דני מרון)
הפועל "שלמה" תל אביב מודל 2023/24 ממשיכה לשבור שיאים. אחרי המחצית הטובה בתולדותיה בניצחון על נס ציונה במחזור ה-10, האדומים רשמו הערב (מוצ"ש) שיא נוסף כשניצחו ברבע השני 0:22 (!) בדרך לניצחון 64:79 בסיום. בניגוד למשחקים האחרונים, החבורה של דימיטריוס איטודיס לא הבריקה בהתקפה, אך עשר הדקות יוצאות הדופן הספיקו לה כדי להשיג ניצחון על החבורה של גוני יזרעאלי – שבשלושת הרבעים האחרים ניצחה 57:64. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה בליגת ווינר סל שקבוצה מסיימת רבע ללא נקודות, כאשר 22 הפרש הוא הרבע הכי טוב של האדומים מאז ה-9:36 ברבע האחרון מול הפועל אילת בעונת 2021/22.
טקס הדלקת הנרות באנרבוקס (צילום: דני מרון)
מהלך המשחק
חמישיית הפועל "Rivulis" גליל עליון: מרכוס קאר, ראלי אולקינס, לוקאס גולדנברג, אקיה פרואיט, יונתן אטיאס.
חמישיית הפועל "שלמה" תל אביב: ג'ו רגלנד, גיא פלטין, אנטוניו בלייקני, תומר גינת, ג'ונתן מוטלי.
גולדנברג פתח עם ליי-אפ תוך שלוש שניות, רגלנד ענה באחד מהיר משלו ואולקינס קלע סל מחצי מרחק, כשלאחר ההגנה של האדומים נרדמה במאבק על ריבאונד ההגנה וגליל עליון ניצלה זאת כדי לפתוח יתרון 3:7 אחרי דאנק של האחרון. בלייקני הגיע עד הטבעת, אבל שלשה מהפינה של קאר הגדיה את ההפרש של המארחת. האדומים נראו מבולבלים גם בהתקפה וגולדנברג מנגד השלים מהלך של שלוש נקודות בדרך ל-5:13. בר טימור השלים חדירה וצימק, אבל הלבנים המשיכו להיראות נהדר כשקאר הגיע עד הטבעת. שלשה של ים מדר העלתה את קבוצתו לספרות כפולות, אך המומנטום המקומי נמשך עם סל מחצי מרחק של תומר אסייג ועם חמש נקודות של אולקינס שקבעו 10:22 מהמם. מוטלי דייק פעמיים מהקו ומרכוס בינגהאם שעלה במקומו לדקות ראשונו חתם את הרבע ב-14:23.
מדר דייק פעם שנייה מחוץ לקשת, גם עוז בלייזר הוסיף אחת משלו ובינגהאם צימק לנקודה בלבד עם ליי-אפ שהקפיץ את יזרעאלי לשולחן המזכירות. גם אחרי פסק הזמן הלבנים המשיכו להתקשות מול ההגנה האדומה שהעלתה את הרמה, מדר השווה מהקו וטימור השלים ליי-אפ ומהפך – 23:25. המארחת נשארה ללא נקודות בחצי רבע, כולל החטאות מקו העונשין, כשמנגד מדר מצא את בינגהאם פעמיים בצבע כשהביגמן סיים עם נקודות בפעם הראשונה ובשנייה מצא את בלייזר לליי-אפ קליל שהשלים ריצת 0:15. הפורוורד השיג עוד שתי נקודות במעבר ובינגהאם המצוין השלים מהלך סל ועבירה שקבע יתרון דו ספרתי, החבורה של יזרעאלי נראתה אבודה מנגד, וטימור חתם את המחצית עם חדירה שקבעה 23:36 לאורחת, אחרי רבע בלתי נתפס של 0:22.
בינגהאם נאבק עם אטיאס בצבע. רבע היסטורי לאדומים (צילום: דני מרון)
בינגהאם המשיך מהיכן שעצר עם הטבעה קלילה, אטיאס שבר את הקרח עם סל ועבירה אחרי למעלה מ-12 דקות ללא סל שדה, אבל טימור המשיך להגדיל את ההפרש עם שלשה. קאר הצליח להגיע פעמיים עד הטבעת והוסיף פלואוטר נהדר שהוריד את ההפרש לחד ספרתי – 32:41. המארחת המשיכה לשמור מצוין, והמשיכה לצמק עם נקודות של אטיאס שהשלימו ריצת 0:10. המשחק המשונה נמשך כשקאר צלף שלשה וצימק לשתי נקודות בלבד. מוטלי חזר מהספסל ועצר ריצת 0:14 עם סל בצבע ושלשה של בלייזר מהאסיסט השביעי של מדר קבעה 40:46. אולקינס חתך את ההפרש בחצי עם סל ועבירה, אבל מוטלי ענה במהלך דומה והוסיף חסימה על אטיאס שהקפיצה את האוהדים האדומים. שחר עמיר השלים חדירה נהדרת, בלייקני ענה עם סל יפה, אבל אטיאס המשיך בדקות הטובות שלו בדרך ל- 47:54 בסיום הרבע השלישי.
איש וויינרייט קלע נקודות ראשונות ונענה בחדירה של אולקינס מנגד, אבל הוסיף שלשה מהפינה שקבעה יתרון דו-ספרתי. גולדנברג צימק מהקו ואולקינס השלים מהלך יפה, אבל מדר צלף שלשה שלישית במשחק והוסיף מהלך סל ועבירה בדרך ליתרון 12. עמיר צלף שלשה שהורידה לחד ספרתי, פרואיט הוסיף בלוק נאה ונקודות בצבע שצימקו לשבע בלבד, אבל מדר המשיך להיראות מצוין עם סל מחצי מרחק ו-וויינרייט המשיך בהתעוררות עם שלשה מהפינה. בינגהאם וגינת השלימו מהלכים בצבע והגדילו את ההפרש ל-58:74, קאר צימק עם ליי-אפ, אבל וויינרייט הוסיף עוד שלשה מהפינה. עמיר צימק עם שלשה משלו, אבל הפורוורד האדום חתם את תוצאת הסיום עם ליי-אפ – 64:79 להפועל ת"א בסיום.